Vijvers

Vijver en Waterelementen

 

Voor veel mensen is een vijver in de tuin een wens.
Het zorgt voor de nodige activiteit in de tuin, maar is daarnaast ook een plek van rust. de keuze voor een natuurlijke vijver of een strak omsloten vijver is vaak afhankelijk van het type tuin.

 

Een vijver vraagt om de nodige ruimte en is daardoor niet in alle tuinen toepasbaar. Een goed alternatief voor diegenen met een wat kleinere tuin is een waterornament. Het neemt weinig ruimte in, maar het speelse effect en het geluid van kabbelend water biedt u veel plezier.

 

Vijvers

 

Vijvers scheppen een atmosfeer van rust en orde. Door het zorgvuldig kiezen van de ligging van een vijver kan de tuin groter doen lijken. Vijvers passen in principe bij elk type tuin, of het nu gaat om een traditionele tuin of een moderne tuin. Daarnaast komt het vaak voor dat vijvers verrijkt zijn met fonteinen of andere waterelementen, die een kalmerend geluid en een optisch effect teweeg brengen.

 

Vijveraanleg

 

De aanleg van vijvers is een van onze grootste specialiteiten. Niet alleen omdat we over de juiste machines beschikken maar ook omdat we hier praten over de passie van de eigenaar. Een vijver is veel meer dan een grote bak met water, het is een huisvesting voor prachtige aparte planten en dieren wat naar voren komt als de vijver goed is aangelegd. Met een juist biologisch evenwicht en eventueel een aangepast filtersysteem kunt u een glashelder prachtig resultaat verwachten. Of u nou een strak en modern, of juist een romantische vijver wil, wij maken het voor u. (www.geotop.nl)